Χαιρετισμος Υποψηφιου Δημαρχου

Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες,

Έχω την τιμή ως επικεφαλής της παράταξης «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας στη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται από το νόμο «Κλεισθένη», να σας ζητήσω να μας εμπιστευθείτε και να σταθείτε δίπλα μου, συμπορευτές και συνοδοιπόροι.

Ο σημαντικός ρόλος που καλείται να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση για το μέλλον της περιοχής και οι σημαντικές προκλήσεις των καιρών οδήγησαν στη συνένωση δυνάμεων και τη δημιουργία της νέας πλατιάς, δημοκρατικής δημοτικής παράταξης μας.

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Από την μια οι δυνάμεις που πιστεύουν στον Άνθρωπο, τον δημότη, που επέλεξε αυτή την περιοχή για να ζήσει, να εργαστεί ή να ψάξει για δουλειά, αυτόν που αποφάσισε να μεγαλώσει εδώ τα παιδιά του.

Και από την άλλη; Μια ομάδα που βλέπει τον δήμο σαν φέουδο. Μια ομάδα που νομίζει ότι ο δήμος της ανήκει, ένα σκληρό σύστημα που έχει βρει στο Δήμο την ευκαιρία να αναβιώσει ότι παλαιοκομματικό υπάρχει.

Σε έναν λοιπόν από τους σπουδαιότερους και κομβικούς δήμους της Ηπείρου, με σημαντικά προβλήματα και διαφορετικούς τρόπους ζωής, στόχος μας είναι να εξομαλύνουμε αντιθέσεις, να αναδείξουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και πάνω απ’ όλα να θωρακίσουμε τον κοινωνικό ιστό, τόσο στην ενδοχώρα όσο και στο αστικό περιβάλλον του δήμου μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας, μέσα στη νέα αυτή αυτοδιοικητική πραγματικότητα, πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχοντας το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη με διακριτό κοινωνικό πρόσωπο.

Για την υλοποίηση των σκέψεων και της στρατηγικής μας, όπλα μας είναι η συλλογικότητα, η δημοκρατικότητα, η αξιοκρατία, το ήθος, η εργατικότητα, ο ρεαλισμός, η ειλικρίνεια, η διορατικότητα, η καινοτομία, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανιδιοτέλεια, η αυτοδιοικητική μας προσέγγιση, η αυτονομία μας και πάνω απ’ όλα η αγάπη μας για ετούτο τον τόπο, τον τόπο όπου ζούμε, όπου μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, όπου δημιουργούμε και εξελισσόμαστε. Εδώ είναι η γη μας. Εδώ είναι η ζωή μας.

Αγαπητοί φίλοι.

Σας γνωρίζω και με γνωρίζετε.

Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια μπορείτε να με κοιτάτε στα μάτια.

Σας εμπιστεύομαι και θέλω να πιστεύω ότι με εμπιστεύεστε.

Με ξέρετε, έχετε αξιολογήσει το χαρακτήρα μου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά και ξέρω ότι θα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας να πετύχουμε με μια μεγάλη παράταξη μια πετυχημένη Δημοτική αρχή για το καλό αυτού του τόπου και των δημοτών μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, να διαμορφώσουμε το μέλλον μας θα σας χρειαστούμε όλους δίπλα μας. Κάθε ημέρα, και κάθε στιγμή.

Σταθείτε στο πλευρό μας, και θα φέρουμε στον Δήμο μας την μεγάλη αλλαγή που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Γιατί, όταν στεκόμαστε μαζί, ενωμένοι, με πίστη στις αξίες και τις ιδέες μας, δεν υπάρχει κανείς και τίποτε που να μπορεί να μας γυρίσει πίσω».

Γαρδίκος Βασίλης
Υποψήφιος Δήμαρχος